140322 04

Zangeres Helena uit Blankenberge, uitbaatster van Bistro Marcel op de Zeedijk, bracht op vrijdag 26 april 2013 haar eerste full cd op de markt. De cd, die als titel 'Voor jullie', meekreeg bevat 17 liedjes met covers en nieuw materiaal in diverse genres en verschillende talen.  

"Die variatie is meteen een grote troef om een zo breed mogelijk publiek te bereiken”  Deze cd is verkrijgbaar in Bistro Marcel. 

Helena heeft al een lange weg afgelegd in showbusiness. Op 8-jarige leeftijd begon ze als lid van een jeugdkoor dat bij wedstrijden schitterende resultaten boekte, waardoor ze voor de eerste keer in de opnamestudio belandde.

Al heel snel volgde zij klassieke zanglessen, maar ontdekte gaandeweg dat dit toch niet de stijl was waarin ze wilde verder gaan. Haar eerste stappen in de commerciële muziek zette zij bij het meisjes duo Exotic, vervolgens werd ze lid van de meidengroep Venus. Venus was meermaals te zien op TV en verzorgde niet alleen optredens in Vlaanderen, maar ook in Kosovo en Macedonië.

Toen de meidengroep Venus stopte werd Helena zangeres van een Schlagerorkest waar ze het podium deelde met internationale beroemdheden als Dennie Christian, Peter Orloff en Freddy Breck.  Tijdens deze optredens leerde zij haar man kennen, waarmee ze ondertussen de bekende Bistro Marcel begon op de dijk in Blankenberge, waar ze wekelijks optreedt en ondertussen een vaste schare fans heeft verzameld. Af en toe is Helena ook op diverse andere podia te zien.

In 2014 bracht zij terug een full-cd uit met allemaal nederlandstalige liedjes.  Nieuwe nummers en covers.  In 2015 bracht ze een full cd uit met allemaal dansbare nummers.  Héél toepasselijk werd die cd dan ook 'Dansen in Bistro Marcel' getiteld.  Beide cd's zijn ook verkrijg in haar zaak en bij optredens.  

© Brasserie Marcel, Zeedijk 121, 8370 Blankenberge, Tel 050/412846